top of page

Hier vindt u meer informatie over de omgeving. Wij staan tijdens uw verblijf altijd klaar om u te infomeren over leuke activiteiten in de regio. 

De Kraaijenbergse Plassen vormen een uitgestrekt plassengebied van ruim 475 ha. water en 200 ha. natuur in het Land van Cuijk. Het gebied leent zich uitermate goed voor watersport en strandrecreatie. Daarnaast is het mogelijk op de fiets of wandelend de prachtige natuur te verkennen. 

De Kraaijenbergse Plassen zijn het gehele jaar door voor iedereen gratis toegankelijk. Onze camperplaats grenst aan deze plassen. Op 200 meter afstand bevindt zich een prachtig wandelgebied, waar u kunt wandelen tussen de Schotse Hooglanders en de IJslandse paarden. 

Het Land van Cuijk bestaat uit één stad en 32 dorpen, begrensd door de Maas aan de ene kant en de Peel aan de andere kant. In dit gebied met eindeloze akkers, stuifduinen, uitgestrekte staatsbossen met heidevelden vindt u volop rust, ruimte, mooie natuur en Brabantse gastvrijheid. Er zijn door het jaar heen diverse mooie evenementen. In het Land van Cuijk zijn de sporen van het Romeinse verleden duidelijk zichtbaar. Daarnaast zijn er diverse bedrijven die zich richten op het plattelandstoerisme.  

Gelegen in de kromming van de Maas, waar de provincies Noord Brabant, Limburg en Gelderland bijeen komen. De gemeente Cuijk heeft naast de hoofdkern Cuijk, zes kerkdorpen waarvan Linden er een is. In Cuijk zijn de sporen van een rijk Romeins verleden nog goed zichtbaar. Houdt u van wandelen, fietsen, een museum bekijken of bezoekt u graag een gezellig terrasje? Dan bent u hier op de juiste plek!

Een eeuwenoud vestingstadje, prachtig gelegen aan de Maas, zo’n 5 km van onze camperplaats. In de monumentale binnenstad zijn diverse leuke winkeltjes en terrasjes. Ondanks vele belegeringen door de eeuwen heen heeft Grave een mooi en authentiek centrum vol met fraai gerestaureerde panden, veelal rijksmonumenten.

Fietsen en wandelen

Onze camperplaats is direct gelegen aan een knooppuntenroute en dus ideaal voor fietsers. Via het landelijke fietsknooppuntenroute- netwerk is het makkelijk om mooie routes uit te zetten. Bijvoorbeeld langs de Kraaijenbergse Plassen naar Grave of via Cuijk langs het klooster Sint Agatha naar het Maasheggenlandschap nabij Boxmeer. Of de Maas over naar de Mookerheide of de heuvels van Groesbeek en Berg en Dal.  Wij kunnen u genoeg informatie geven over mooie routes, maar ook over wat u onderweg aantreft.

Niet ver van ons vandaan passeert de Maas- en Vestingroute (LF12). Deze sluit aan op de Maasroute (LF3). 

Het Land van Cuijk is sinds 2013 onderdeel van een wandelroutenetwerk. Hierdoor is een knooppuntensysteem ontstaan. Op verschillende plekken in onze omgeving, ook in het dorp Linden kan op routekaarten een route worden gemaakt.  

Met het veerpontje bent u vanuit Cuijk in een mum van tijd in het gebied van de Mookerheide. Dit natuurgebied ligt op de Nijmeegse stuwwal, hierdoor zijn er forse hoogteverschillen aanwezig. Hierdoor kunt u u hier geweldig mountainbiken. Op een aantal punten is het uitzicht prachtig. Je kijkt over de plaats Middelaar en de rivier de Maas, bij helder weer ziet u de Cuijkse Sint Martinuskerk liggen. De Mookerplas biedt genoeg mogelijkheden voor waterrecreatie. Aan de oevers zijn gezellige horeca gelegenheden voor een heerlijk ijsje of een hapje eten. En dat ook weer op fietsafstand van onze camperplaats.

Op zo’n 18 km afstand van onze camperplaats ligt Nijmegen, één van de oudste steden van ons land. Men kan urenlang slenteren door de binnenstad om heerlijk te shoppen of om wat meer te weten te komen over de rijke historie van de stad en omgeving. Lekker uitgaan of heerlijk genieten van de ruige natuur in het Rijk van Nijmegen. Of je bezoekt bijvoorbeeld het Valkhofmuseum of het Muzieum. Nijmegen is daarnaast bekend door het grootste wandelevenement ter wereld, de Nijmeegse Vierdaagse. Dit evenement vindt jaarlijks plaats in de derde week van juli. 

Please reload

bottom of page